Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca er en smagfuld og hurtig italiensk ret, perfekt til travle hverdagsaftener. Denne klassiske pastaret er berømt for sin intense smag, der kommer fra en blanding af kapers, oliven, tomater, ansjoser og krydderier. 4 serveringer.

Ingredienser:

  • Pasta
  • 1 mellemstort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 400g flåede tomater (1 dåse)
  • 140g kalamata oliven (1 glas)
  • 60g kapers (1 glas)
  • 6 ansjosfileter
  • Persille
  • Citron
  • Frisk chili el. chili flager
  • Oliven olie

Tilgang:

Trin 1: Opvarm olien i en pande ved medium-lav varme. Tilføj hakket løg sammen med en god mængde salt og steg det i 8-10 minutter, indtil det er blødt. Tilsæt herefter hakket hvidløg og chili og steg det i to minutter.

Trin 2: Tilføj tomater, hakket ansjoser, oliven og kapers til panden. Bland det godt sammen med løget og bring det i kog. Tilføj herefter en spiseske revet citronskal og lidt hakket persille efter behov. Lad det simre under låg i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber efter behov.

Trin 3: Imens bringes en stor gryde med saltet vand i kog. Kog spaghettien efter anvisningerne på pakken. Dræn det derefter og bland den med saucen og persillen.

Trin 4: Anret positionerne med persille og lidt citronsaft

 

Kommentarer ( 1 )

  • Morten på

    Genial og smagfuld klassiker og supernemt at lave – I stedet for sorte oliven, så har vi haft stor succes med at anvende et par skefulde oliventapenade, som blander godt ud i saucen …..

Efterlad en kommentar