Baba Ganoush

Baba Ganoush

Ingredienser:

  • 2 stk. mellem auberginer
  • 2 mellemstore fed hvidløg, presset eller finthakket
  • Saften fra 0,5 citron
  • 3-4 spsk. tahin
  • 80 mL olivenolie (brug også til pensling og til pynt)
  • En håndfuld hakket frisk persille, plus ekstra til pynt
  • 1 tsk. salt, efter smag
  • 1 tsk. stødt spidskommen

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 235 grader Celsius.
  2. Halvér auberginerne på langs og pensl indersiderne let med olivenolie. Placér dem på bagepladen med de skårne sider nedad.
  3. Bag indtil indersiden er mørt og skindet begynder at kollapse, cirka 35-40 minutter. Lad dem køle af kortvarigt.
  4. Scoop indmaden ud med en stor ske, og smid skindet ud. Placér indmaden i en si over en skål for at dræne. Tryk lidt med gaffel for at slippe af med mere fugt.
  5. Overfør auberginekødet til en blandeskål. Smid den overskydende væske af auberginen.
  6. Tilføj hvidløg og citronsaft; rør kraftigt med en gaffel indtil auberginen brydes ned. 
  7. Tilføj tahini, omrøring indtil det er inkorporeret. Mens du rører, dryp langsomt olivenolien i.
  8. Rør persille, salt og spidskommen i. Juster smagen med mere salt eller citronsaft efter behov.
  9. Servér Baba Ganoush i en skål, dryppet med olivenolie og drysset med persille og Røgsalt.

Tilbehør: servér med pita brød, med friske grøntsager (gulerødder, agurker, peberfrugter) eller som spred på brød - helt specifikt Samsø Brød. ;)

Note: Kan også laves i en minihakke/blender for en finere konsistens.

 

Fotos:

Kommentarer ( 1 )

  • Søren F. Madsen på

    Wow. Det var godt nok nemt og lækkert. Vi brugte den som smørrelse i en wrap.

Efterlad en kommentar