Red Curry med kylling og grøntsager

Red Curry med kylling og grøntsager

Red Curry med kylling og grøntsager

En cremet, krydret og farverig ret, der balancerer varme, syre og umami. Serveres med ris eller nudler. Lav ideelt set i en wok. Brug gerne mere curry paste, end du regner med, da palmesukkeren balancerer smagen.

Ingredienser:

  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • 2-5 spsk red curry paste (alt efter præferencer for spice)
  • 400 g kyllingelårfileter, skåret i mundrette stykker
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 løg eller 2 forårsløg, i skiver (gem toppen til topping)
  • 200 g haricot verts (grønne bønner)
  • 1 lille broccoli, delt i små buketter
  • 2 gulerødder, skåret i skrå skiver
  • 1 håndfuld bønnespirer (til sidst)
  • 1 eller 2 pakker kokoscreme (alternativt kokosmælk eller fløde)
    • Jeg kan personligt godt lide, at der er meget sauce, så der er flere rester til madpakken.
  • 1 spsk sesamolie
  • 1-2 spsk fiskesauce
  • 1 lime, saften
  • kokosolie (til stegning, da denne kan klare høje temperaturer)
  • 1 tsk palmesukker
  • Jasminris eller basmatiris til servering

Fremgangsmåde:

Trin 1:

Start med at sætte ris over efter pakkens anvisning.

Trin 2:

Varm kokosolie på en stor pande eller wok. Brun kyllingestykkerne, til de er gyldne. Tag dem derefter af panden og læg til side.

Trin 3:

Tilsæt lidt mere olie om nødvendigt, og svits red curry paste sammen med ingefær og hvidløg i 1-2 minutter, indtil det dufter dejligt

Trin 4:

Kom gulerødder og broccoli i panden. Steg dem kort under høj varme, mens du rører hele tiden.

Trin 5:

Tilsæt løg, peberfrugt og haricot verts. Steg yderligere 2-3 minutter. Man kan også tilføje lidt mere curry paste her, hvis man vil.

Trin 6:

Kom kyllingestykkerne tilbage i panden. Tilsæt kokoscreme og rør rundt, indtil alt er dækket og saucen er jævn.

Trin 7:

Smag til med fiskesauce, sesamolie, lime og palmesukker. Juster efter din smag.

Trin 8:

Lad retten simre i 5-10 minutter, så smagene forenes. Vend bønnespirer i lige før servering.

Trin 9:

Server din red curry rygende varm med ris og evt. frisk koriander eller limebåde som topping.

Kommentarer ( 0 )

Efterlad en kommentar