Salade Nicoise

Salade Nicoise

En klassisk fransk måltidssalat med kartofler, grønne bønner, æg, tun og en frisk vinaigrette. Perfekt til en let frokost eller sommermiddag – fyldt med smag, farve og tekstur. Den ser lidt tør ud - men det er ikke tilfældet. 

Ingredienser:

Salat:

  • 175 g haricots verts (grønne bønner)

  • 4 æg

  • 2 ds tun i olie eller vand, drænet

  • 3 håndfulde blandet salat (fx romaine eller feldsalat)

  • 100 g små tomater, halveret

  • ½ rødløg, skåret i tynde strimler

  • evt. oliven som topping

Tips & Topping:

  • Top med oliven, kapers eller friske krydderurter for ekstra smag.

  • Server evt. med godt brød ved siden af.

Vinaigrette:

  • 4,5 spsk olivenolie

  • 1,5 spsk balsamico edike 

  • 1 tsk dijonsennep (mere hvis du kan lide den river lidt)

  • 0,75 tsk honning

  • 0,5 lille løg, finthakket

  • Salt og friskkværnet peber


Sådan gør du:

Trin 1: Vinaigrette Rør alle ingredienserne sammen til vinaigretten, og smag til med salt og peber.

Trin 2: Forbered grønt og æg Kog æggene i 8-9 minutter, pil dem og skær i halve. Kog bønnerne i saltet vand i ca. 6-7 min, skyl i iskoldt vand og del i mindre mundstykker.

Trin 3: Saml salaten Anret salatblade på tallerkener. Fordel bønner, tomater og rødløg. Læg tun og æg ved – og dryp med vinaigrette. Krydr evt. med ekstra peber/salt.

Kommentarer ( 0 )

Efterlad en kommentar