Pasta med salsiccia, chorizo & nduja

Pasta med salsiccia, chorizo & nduja

Cremet og smagfuld pastaret med salsiccia, chorizo og nduja i en tomat-flødesauce. Toppet med smørstegt squash og burrata. En varm og rustik ret med masser af dybde

Ingredienser

Sauce:

  • 200g salsiccia (uden skind)

  • 175g chorizo (i små tern)

  • 50g nduja

  • 1 løg (finthakket)

  • 2 fed hvidløg (finthakket)

  • 400g cherry tomater (halverede)

  • 1 spsk tomatpuré

  • En håndfuld frisk basilikum (grofthakket)

  • 2,5 dl fløde

  • Olivenolie til stegning

  • Salt og peber

Smørstegt squash:

  • 1 squash (skåret i tern)

  • 1 spsk smør

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk rosmarin

  • 1 tsk timian

  • Salt og peber

Servering:

  • Pasta efter eget valg (fx rigatoni eller tagliatelle)

  • Friskrevet parmesan

  • Ekstra basilikum til pynt

Sådan gør du

  1. Varm lidt olivenolie op i en stor pande, og steg salsiccia (brækket i små stykker), indtil let brunet.

  2. Tilsæt løg, hvidløg, chorizo og nduja, og steg videre i et par minutter, til nduja’en smelter ud og giver retten lidt dybde.

  3. Rør tomatpuré og de halverede cherry tomater i, og lad det hele simre et par minutter, til tomaterne begynder at koge let ud.

  4. Hæld fløden i og lad saucen småsimre i 5-7 minutter, til den tykner og bliver cremet.

  5. Imens saucen simrer, varm smør op i en lille gryde eller pande, og steg squash-ternene, til de er gyldne og let karamelliserede. Tilsæt oregano, rosmarin og timian, og steg videre i et minut. Smag til med salt og peber.

  6. Vend den friskkogte pasta i saucen, og smag retten til med salt, peber og frisk basilikum.

  7. Anret pastaen. Top med burrata, smørstegt squash, basilikum og afslut med friskrevet parmesan.

Kommentarer ( 2 )

  • rosa på

    jeg kan ik lide squash men kan godt lide cokctail også

  • John på

    den er god! især hvis man lige smider et glas cocktail pølser oven i hatten

Efterlad en kommentar