
En lækker og smagfuld ret med æg pocheret i en krydret tomatsauce. Perfekt til brunch eller en let middag. Denne shakshuka er fyldt med friske grøntsager og krydderier, og kan toppes med feta og urter for ekstra smag.
Ingredienser:
- 1-2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk. olivenolie
- 1,5 tsk. paprika, gerne røget
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 dåser flåede tomater (skåret i stykker)
- Salt og friskkværnet peber
- 2 håndfulde frisk spinat
- 4 mellemstore æg
Topping
- Frisk basilikum eller bredbladet persille
- 50 g fetaost (kan undlades)
Tilgang:
Trin 1: Hak løget og hvidløg fint og skær peberfrugten i små tern. Svits løg og peberfrugttern i olivenolie på en pande med låg. Drys med paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil løgene er gennemsigtige.
Trin 2: Hæld de hakkede tomater over panden, og lad det stege videre i 10 minutter. Man vil gerne opnå en tyk konsistens, der gør det nemmere at slå æggene i senere + det bliver lækkert.
Trin 3: Tilsæt derefter skyllet spinat, og rør rundt, indtil spinaten falder sammen.
Trin 4: Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle fire æg, og læg derefter låg på panden. Lad nu din shakshuka simre i cirka 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende.
Trin 5: Smuldr feta og hakket basilikum over panden, og servér straks.
Kommentarer ( 0 )
Tilbage til Opskrifter