Shakshuka

Shakshuka

 

En lækker og smagfuld ret med æg pocheret i en krydret tomatsauce. Perfekt til brunch eller en let middag. Denne shakshuka er fyldt med friske grøntsager og krydderier, og kan toppes med feta og urter for ekstra smag.

Ingredienser:

  • 1-2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. paprika, gerne røget
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 dåser flåede tomater (skåret i stykker)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 håndfulde frisk spinat 
  • 4 mellemstore æg 

Topping

  • Frisk basilikum eller bredbladet persille
  • 50 g fetaost (kan undlades)

Tilgang:

Trin 1: Hak løget og hvidløg fint og skær peberfrugten i små tern. Svits løg og peberfrugttern i olivenolie på en pande med låg. Drys med paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil løgene er gennemsigtige.

Trin 2: Hæld de hakkede tomater over panden, og lad det stege videre i 10 minutter. Man vil gerne opnå en tyk konsistens, der gør det nemmere at slå æggene i senere + det bliver lækkert.

Trin 3: Tilsæt derefter skyllet spinat, og rør rundt, indtil spinaten falder sammen.

Trin 4: Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle fire æg, og læg derefter låg på panden. Lad nu din shakshuka simre i cirka 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende.

Trin 5: Smuldr feta og hakket basilikum over panden, og servér straks.

Kommentarer ( 0 )

Efterlad en kommentar