Frikadeller

Frikadeller

En lækker og saftig version af den klassiske danske frikadelle. Jeg lavede en dobbeltportion grundet et godt efter-juletilbud. 

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød (eller svin og kalv mix)
  • 2 mellem løg, finthakket
  • 2 æg
  • 2 spsk. mel (eller finhvalsede havregryn)
  • 1 dl mælk 
  • 1 boulionterning
  • 1 tsk. salt
  • 1 drys friskkværnet peber
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Smør og olie til stegning

Topping

  • Frisk persille eller purløg, hakket
  • Sylt - drueagurker eller rødbeder - hakket

Tilberedning

Trin 1: Varm mælk: opløs boulionterningen heri 

Trin 2: Lav frikadellefarsen: Rør hakket kød, løg, æg, mel, mælk, salt, peber, sojasauce og fiskesauce sammen i en skål, indtil farsen er ensartet. Lad den hvile i 10 minutter.

Trin 3: Steg frikadellerne: Varm en pande op med olie og smør. Form farsen til små frikadeller med en ske og steg dem gyldne på begge sider, cirka 4-5 minutter per side. 

 

Billeder: 

 

 

Kommentarer ( 0 )

Efterlad en kommentar