
En lækker og saftig version af den klassiske danske frikadelle. Jeg lavede en dobbeltportion grundet et godt efter-juletilbud.
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød (eller svin og kalv mix)
- 2 mellem løg, finthakket
- 2 æg
- 2 spsk. mel (eller finhvalsede havregryn)
- 1 dl mælk
- 1 boulionterning
- 1 tsk. salt
- 1 drys friskkværnet peber
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. fiskesauce
- Smør og olie til stegning
Topping
- Frisk persille eller purløg, hakket
- Sylt - drueagurker eller rødbeder - hakket
Tilberedning
Trin 1: Varm mælk: opløs boulionterningen heri
Trin 2: Lav frikadellefarsen: Rør hakket kød, løg, æg, mel, mælk, salt, peber, sojasauce og fiskesauce sammen i en skål, indtil farsen er ensartet. Lad den hvile i 10 minutter.
Trin 3: Steg frikadellerne: Varm en pande op med olie og smør. Form farsen til små frikadeller med en ske og steg dem gyldne på begge sider, cirka 4-5 minutter per side.
Billeder:
Kommentarer ( 0 )
Tilbage til Opskrifter